Wat topsporter Arnold Vanderlyde en Elektro Scheppers overeenkomstig hebben en samen op landelijke tv brengt..

56 jaar geleden geboren en getogen in Sittard maakt Arnold Vanderlyde geen onbekende op Limburg grondgebied. En hoewel hij al jaren niet meer in deze regio woonachtig is reisde hij op 24 september jl. toch weer af richting het Zuiden. En dat was niet alleen voor de opnames van Omroep Max welke in de vroege avond in Sittard op locatie werden opgenomen. Eerder die dag stopte Arnold bij het Weerter bedrijf Elektro Scheppers.

Je kunt je afvragen wat een topatleet als Arnold Vanderlyde kwam doen bij dit Elektrotechnische bedrijf. Een heel eerlijk: een groot deel van de, bijna 60, monteurs die normaal op bouwlocaties in heel Zuid-Nederland te vinden zijn wist daar ook niet direct het antwoord op toen ze verrast werden door het bezoek van de oud bokser.

Maar in dit jubileumjaar, waarin Elektro Scheppers 70 jaar bestaat, zijn er meer unieke bijeenkomst die in eerste instantie weinig met het dagelijkse werk te maken lijken te hebben. Maar als de dag begonnen is blijkt niets minder waar en blijken het dagen te zijn die juist alles te maken hebben met het dagelijkse werk. En datzelfde gold ook voor het bezoek van Arnold Vanderlyde, want zeg nu zelf: is iedere dag op de bouw geen topsport? En brengen focus en training je niet uiteindelijk tot het beste resultaat? En wat gebeurd er met een bokser die altijd stil staat en niet in beweging is? Juist, deze valt vanzelf een keertje om. En datzelfde geldt voor vakmannen en bedrijven die niet in beweging zijn en niet innoveren.

Al snel zagen alle collega’s de overeenkomsten en ging de groep er massaal voor. Dit alles werd ook nog eens vastgelegd door de camera’s van Omroep Max. Want voor hun show volgden zij Arnold in zijn dagelijkse leven. En zo gebeurde het dat het Weerter bedrijf Scheppers op 24 september 2019 ook even kort te zien was op landelijke tv.