In de stadswal van Nijmegen is een gloednieuw museum herrezen door de bouw van De Bastei. De Bastei is een museum waarbij de bezoekers ondergronds op zoek gaan naar de geschiedenis van Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Medio 2018 werd het museum heropend, maar in dit jaar wordt al het harde werk rondom de bouw beloond met prachtige prijzen. Deze week werd bekend gemaakt dat De Bastei de Schreudersprijs 2019 voor ondergronds bouwen heeft gewonnen.

En dat is niet niks als je je bedenkt dat andere genomineerden de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, het metrostation Stadshuis in Rotterdam, de herinrichting van het Amsterdamse beursgebied en de Maastunnel in Rotterdam waren.

Bijzonder is het te noemen dat twee Weerter bedrijven afreisden naar Nijmegen en tijdens een groot deel van de jarenlang durende bouw hun werkzaamheden verrichtten. Mertens Bouwbedrijf uit Weert realiseerde samen met Van Roosmalen van Gessel Architecten, ABT-Velp en de gemeente Nijmegen dit project. En voor alle Elektro werkzaamheden schakelde Mertens Elektro Scheppers in.

De specialisten van Elektro Scheppers waren meer dan een jaar aanwezig op dit project en verzorgden de gehele elektro installatie, het verlichtingsplan, de brand- en inbraakinstallatie en de data installatie.

Elektro Scheppers is trots haar bijdrage aan dit project te hebben mogen leveren en de woorden van de jury van de Schreudersprijs versterkten dat gevoel toen ze het bouwproces bij dit project prezen: “De aanpak vroeg maatwerk en veel flexibiliteit van de bouwers door veel onvoorziene condities. Daarbij is positief en creatief omgegaan met ‘verstoringen’ van het bouwproces. De opgave is vrijwillig nog uitdagender gemaakt dan oorspronkelijk was voorzien.”