Zoals misschien bij veel betrokkenen bij onze organisatie wel bekend hebben wij vorig jaar de LEAN werkwijze in onze organisatie geïmplementeerd. Dit is een ongoing proces dat we gestart zijn om enerzijds onszelf en ons bedrijf continu te verbeteren maar anderzijds ook om de werkvreugde en plezier van onze collega’s te behouden en verder te verhogen.

Begin dit jaar hebben we een spannende stap gezet die hier bij hoort: we hebben een medewerkerstevredenheidsonderzoek gehouden onder al onze collega’s. Natuurlijk denken wij goed te weten wat er speelt, we zijn immers een laagdrempelig familiebedrijf waar alles besproken kan worden. Maar het is niet goed om dat “gewoon” aan te nemen. Misschien is dit voor sommige moeilijker dan dat wij denken. Daarom het officiële onderzoek.

In februari konden alle medewerkers van zich laten horen en maar liefst 70% heeft dat gedaan bleek bij de sluiting eind februari. Met gezonde spanning hebben wij de uitkomsten afgewacht. Maar het wachten was niet voor niets: wat zijn we trots bij het lezen van de resultaten. We krijgen van onze collega’s een dikke 8 als werkgever. We zagen een hoge betrokkenheid, tevredenheid en bovenal veel werkplezier bij onze menen. Dit maakt ons als werkgever echt heel trots. En dat is eigenlijk precies wat we, naast het maken van mooie projecten, al 71 jaar lang proberen te bereiken. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, en daar gaan we ook mee aan de slag. Maar dit mooie resultaat neemt niemand ons af!

Top team!