Maar liefst 29% van de werkende Nederlanders zijn in dienst van een familiebedrijf. In een tijd waar de grote bedrijven steeds vaker de dienst uit maken nemen familiebedrijven een belangrijke positie in, in zowel de arbeidsmarkt als in de gehele economie. Hoewel vaak veronderstelt wordt dat familiebedrijven kleine bedrijven zijn zorgen zij toch voor een totaal omzet van meer dan 300 miljard in Nederland alleen, hetgeen maar liefst 27% van de totale Business in Nederland. (Bron: CBS, ‘Familiebedrijven in Nederland’, april 2017).

Niet alleen hebben familiebedrijven een belangrijke rol in onze economie, ze hebben ook een speciale positie. Het zijn over het algemeen immers organisaties waar passie, betrokkenheid en loyaliteit een cruciale rol spelen. Daarnaast hebben ze een rijke historie waar ze niet alleen op kunnen terugvallen maar ook van kunnen leren. Veel familiebedrijven staan echter te weinig stil bij de unieke positie die ze hierdoor hebben.

Dit geldt niet voor ons. We zijn er trots op nog altijd een familiebedrijf te zijn. Voor ons betekent dit immers betrouwbaarheid, stabiliteit, blik op de toekomst én bovenal: oog voor de mens. En daar zijn we trots op!